Тони Годсик: Федерер не знае кога ще се откаже, ще играе Laver Cup и през 2019

от в 21:32 на 04.10.2018
Георги Христов

Агентът на Роджър Федерер - Тони Годсик призна, че не знае докога точно ще се състезава неговият клиент. Според него Маестрото го е уверил, че ще участва със сигурност на Laver Cup и през 2019 година. Той обаче не се наема с прогноза и за 2020-а година, когато са летните Олимпийски игри в Токио, а 37-годишният състезател неотдавна подписа с японския бранд Uniqlo и много хора видяха в това индикатор, че ще играе в местната столица.

Годсик направи този свой коментар във връзка с организирания от него турнир Laver Cup през 2020, когато надпреварата ще се пренесе в САЩ. "През 2020 година Laver Cup ще се проведе извън Европа. Дали Роджър ще продължи да се състезава още три години е под въпрос. Той също не знае кога ще се откаже. За мен това е доста досадно, тъй като съм много организиран човек и обичам да си планирам нещата занапред. Той ме е уверил, че ще играе на Laver Cup само за 2019.

"Целта ни е да привлечем и Надал. Смятам, че ще имаме един звезден отбор, а капитани ще бъдат Джон МакЕнроу и Бьорн Борг. Най-добрите ще дойдат в дома на Роджър.

"Самият аз много обичам Швейцария и страхотни градове като Цюрих и Женева. С жена ми имаме голям късмет често да идваме в страната покрай Роджър," коментира Годсик за швейцарското издание Blick.

Федерер -"Не ми е цел да играя на Олимпийските игри през 2020"

Звездният агент отчита, че първата година Laver Cup е бил на загуба, но след това са отчели приходи от второто издание.

Годсик коментира и бъдещите планове на Федерер. "Той винаги казва, че скоро ще се появят нови победители в турнирите от Големия шлем. Беше трудно с доминацията на Роджър, Рафа и Новак - тя не беше единствено положителна за тениса. Може би един ден двамата с Рафа ще седнат и на треньорската скамейка.

"Денят, в който Федерер се откаже, ще бъде много тъжен за света на спорта. Не просто от моята бизнес гледна точка. От друга страна ще мога да разчитам на повече време да бъдем заедно - ще бъде много, много вълнуващо."

От своя страна Годсик и Федерер работят заедно от 2005 година като част от агенцията IMG. Впоследствие Годсик и най-скъпият му клиент основават собствена мениджърска компания - Team 8 през 2012 година. "Team, защото отборът е най-важното нещо, а 8 е любимата цифра на Роджър."

Годсик е женен за бившата №4 Мери-Джо Фернандес и има от нея две деца - момче и момиче.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Годсик: Федерер не знае кога ще се откаже, ще играе Laver Cup и през 2019 Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис легенди | тони годсик

Коментари





Следвайте ни в Facebook