Тони Годсик разкри какво кара Федерер да продължава да играе

от в 17:05 на 25.04.2020
Димитър Беловски

Малко преди коронавирусът да отмени професионалните турнири на тенисистите, Роджър Федерер и Рафаел Надал сътвориха истинско шоу, като изиграха „Мач за Африка“ в Кейптаун, чието издание беше 6-о. Благотворителното събитие, което се изигра на 7 февруари събра 3.5 милиона долара и постави нов изумителен рекорд по брой зрители, гледащи тенис мач на живо с внушителните 51 954 души.

Агентът на Роджър Федерер, Тони Годсик си припомни тези мигове в интервю за Tennis.com и сподели интересни подробности около Федерер.

„Роджър винаги е искал да играе в Южна Африка, откъдето е майка му. Имахме подобни мачове в Мадрид, Цюрих, Сиатъл и Сан Хосе, но там, където имаше най-голям смисъл да се играе беше там, където фондацията върши основната си работа,“ каза Годсик.

„Федерер винаги е казвал за подобен мач, че иска негов опонент да е Надал. Федерер ми каза: „Ако играя за първи път в страната, в която е родена майка ми, трябва да е срещу най-големият ми съперник,“ разкри агентът на бившия №1.

„Една от причините поради, които Федерер продължава да играе е адреналина, който има, когато играе на най-големите кортове,“ каза Годсик.

В сряда носителят на 20 титли от Големия Шлем предложи в Twitter ATP и WTA да се обединят и да си помогнат взаимно. Предложението му бе подкрепено и от Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Годсик разкри какво кара Федерер да продължава да играе Димитър Беловски
Теми:  
мач за африка | роджър федерер | тони годсик

Коментари





Следвайте ни в Facebook