Тони Надал: Бях изненадан, че напрежението повлия на Джокович толкова силно

от в 14:10 на 19.09.2021
Мирела Николова

Новак Джокович не успя да постигне голямата си цел, а именно оформянето на "Календарен шлем", препъвайки се само на крачка от това историческо постижение. Напрежението във финалния двубой на US Open определено оказа негативно влияние на сръбския представител и той отстъпи в последователни сетове на демонстриралия перфектна игра Даниил Медведев. Чичото на Рафаел Надал и настоящ наставник на Феликс Оже-Алиасим - Тони Надал, сподели в скорошно интервю, че е бил изненадан от факта, че нервното напрежение е взело връх у шампион като Джокович.

"Огромната тежест, която Новак имаше върху раменете си, го лиши от възможност да устои на безмилостната игра, показана от Даниил. Ако трябва да бъда честен, бях наистина изненадан от това, че натискът му повлия, защото всички знаем невероятната му способност да издържа психически в моменти на максимално напрежение благодарение на своите сила и съсредоточеност.

Треньорът може да подготви своя състезател възможно най-добре физически, да се опита да подобри всички аспекти от играта му, да изглади ударите, техниката, издръжливостта, но има нещо, което не може да бъде научено, и това е контролът на емоциите в определени моменти от дадена среща или в този случай - в най-важния момент от цялата спортна кариера.

Джокович знаеше, че му предстои най-големият мач в живота, сблъсъкът, който трябваше да сложи точка на толкова широко дискутирания дебат - този за най-великия тенисист за всички времена. Със сигурност това поражение ще бъде болезнено за сърбина, но той ще се възстанови", заключи чичо Тони.

Източник: Tennis Head

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Бях изненадан, че напрежението повлия на Джокович толкова силно Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook