Тони Надал: Дори аз не вярвах в Рафа, след като загуби втория сет

от в 22:04 на 30.01.2022
Калоян Соколов

Днес Рафаел Надал завоюва своята 21-ва титла от Големия шлем и се превърна в рекордьор по брой спечелени титли от Големия шлем, но това нямаше да бъде възможно без помощта на един специален човек. Става дума за Тони Надал, който взема своя племенник под крилото си от най-ранна детска възраст и до голяма степен го превръща в машината за победи, която можем да видим днес на световната тенис сцена. Чичото на Рафа го е възпитавал винаги строго и често го е оставял да четка сам кортовете, докато другите деца вече са били освободени от тренировката, но именно така го е научил на труд и дисциплина.

Днес Матадора демонстрира нагледно тези си качества и показа по какъв невероятен начин ги е развил през годините, за да сътвори невероятен обрат във финала на Аустрелиън Оупън срещу Даниил Медведев и по този начин да триумфира в Мелбърн за втори път през своята кариера, а самият чичо Тони призна как сам е загубил вяра в силите на един от най-близките си хора:

"Последните три седмици бяха истинско чудо. Сам ви казах, че усещам колко силен тенис показва Рафаел и очаквах да триумфира с купата, но не и по този начин. Той загуби втория сет по изключително болезнен начин и дори аз спрях да вярвам в неговите сили, само че той за пореден път опроверга всички и доказа, че няма по-голям шампион от него" - завърши специалистът.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Дори аз не вярвах в Рафа, след като загуби втория сет Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | рафа надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook