Тони Надал: Рафа има сили да спечели Уимбълдън

от в 13:51 на 11.06.2019
Мария Петрова

Бившият треньор на Рафаел Надал - чичо му Тони Надал изрази мнение, че той има шансове да спечели и следващия турнир от Големия шлем - Уимбълдън. Матадора, който спечели "Ролан Гарос", ще пристигне в Лондон без да участва на подготвително състезание на тревни кортове.

"Смятам, че е по-силите му да спечели Уимбълдън този сезон. Казах му го. Миналата година беше близо до това. Разбирам, че Федерер, Джокович и Тийм също ще се опитат, но Рафаел трябва да вярва в себе си," заяви Надал-старши.

Той коментира и представянето му на "Ролан Гарос". "С всяка година става все по-трудно да спечели. Мачът с Тийм не беше лек. Догодина ще има нови силни играчи, а Надал ще бъде една година по-възрастен.

"Когато беше дете, го тренирах сякаш това е финал на турнир. Трябва да се раздаваш максимално иначе няма смисъл. Такъв подход на работа носи по-голямо удовлетворение.

"Разбира се, че той е талантлив. За да изпълняваш ударите като него, се изисква именно такива умения. Той спечели 18 титли от Големия шлем, а е пропуснал около 15 състезания. Ако беше участвал, можеше този резултат да е друг," допълни Тони Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Рафа има сили да спечели Уимбълдън Мария Петрова
Теми:  
рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тони надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook