Тони Надал: Рафа се нуждае от контузии на Джокович, Алкарас и Медведев, за да има шанс

от в 16:29 на 22.10.2023
Калоян Соколов

Завръщането на Рафаел Надал се очаква със затаен дъх от феновете на тениса и всички се питат дали Матадора е способен да повтори чудото от 2022-ра година, когато изобщо не се знаеше дали повече ще може да стъпи на корта, защото страдаше от много сериозен хроничен проблем в областта на стъпалото, само че испанецът сътвори пореден подвиг в своята кариера и спечели титлата на Аустрелиън Оупън, въпреки че не беше играл състезателен тенис през последните близо 6 месеца.

Сега Надал отново се очаква да поднови състезателна дейност в Мелбърн, но този път му трябваше цяла година да се справи с контузията си в бедрото, а и е на цели 37 години, което прави задачата му още по-сложна. Все пак 22-кратният "мейджър" носител е доказал във времето, че никога не може да бъде отписван, макар че изглежда силно подценяван към момента от собствения си чичо и бивш дългогодишен треньор Тони Надал, който заяви следното пред медиите.

"Той наистина иска да играе на Аустрелиън Оупън и мисля, че ще съумее да го направи, защото тренира много по-добре през последните няколко седмици и вече има нужното ниво, за да се завърне в Тура. Възстановителният процес е завършен, но пред племенника ми има още много работа за вършене, ако иска да достигне до нивото, на което е свикнал да бъде.

Наскоро моят син Хуан го попита какво се е случило тази година и защо му е отнело толкова дълго време, докато отново поднови състезателна дейност. Рафа му отвърна как не бива да се притеснява, защото планира следващата година да бъде много добра и иска да е убеден, че е на 100 процента готов физически отново да дава всичко от себе си на корта. Мисля, че Рафаел иска да се откаже след края на 2024-та и и желае силно да бъде равностоен на най-добрите. Това е неговата голяма мечта в момента.

Сега се нуждаем от контузии на Джокович, Алкарас и Медведев. Нуждаем се от множество проблеми при най-добрите и тогава Рафа наистина би могъл да се представи много добре в Австралия" - пошегува се малко неуместно чичо Тони.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Рафа се нуждае от контузии на Джокович, Алкарас и Медведев, за да има шанс Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook