Тони Надал разкри каква е тайната за това да бъдеш успешен тенисист

от в 08:52 на 27.04.2019
Калоян Пламенов

Чичото на Рафаел Надал и негов бивш треньор Тони разкри, че макар да има адски много ангажименти с пътувания и турнири Матадора участва активно в тяхната обща академия по тенис в Манакор.

"Рафа е активен в академията тогава, когато има възможност. Даваме много съвети на тенисистите. За всеки един спорт, не само за тениса, има само една тайна за успеха и тя е да работиш усилено и да мислиш", коментира чичо Тони.

"Когато удряш топката без да мислиш, тогава е трудно да подобриш нещо. Това се опитваме да научим и децата. Не се опитваме да караме хората да мислят, че са много добри, а ги караме да мислят, че не са достатъчно добри и могат постоянно да се подобряват".

"Това е най-важното нещо като цяло. Академията върви наистина добре. Отворихме я преди няколко години и нещата стават все по-добри. Започнахме със 17 момчета и момичета, а сега има над 130 деца от най-различни възрасти".

"Те определено успяха да подобрят много представянето си, а имаме и около десет тенисисти, които вече играят на фючърс турнири. Имаме и едно много добро момче. Каспър Рууд пристигна миналата година и бе 150-и в света, а сега е 68-и и прави забележителен скок". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал разкри каква е тайната за това да бъдеш успешен тенисист Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | супер треньори | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис треньори | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook