Тони Надал се завръща в Тура, за да работи с Феликс Оже-Алиасим!

от в 15:22 на 08.04.2021
Калоян Соколов

Несъмнено Тони Надал е ключовата фигура, която седи зад успехите на Рафаел Надал и световният номер две едва ли щеше да се превърне в толкова голям шампион, ако не бяха техническите и възпитателни методики на неговия чичо. Тони обаче спря да пътува по турнирите със своя племенник през последните няколко сезона, тъй като вече не желаеше да се подлага на подобен стрес и прехвърли функциите си изцяло на Карлос Моя.

Така специалистът се захвана с треньорска дейност в академия "Рафаел Надал", където помага на младите играчи да извървят нужните стъпки към върха на световния тенис. Там наскоро гост беше и Феликс Оже-Алиасим, който проведе няколко тренировъчни сесии с Матадора под зоркия поглед на Тони Надал и изглежда, че канадецът се е чувствал отлично по време на този период, защото е предложил на чичо Тони да се присъедини към неговия щаб и двамата ще започнат съвместното си сътрудничесво още от Мастърса в Монте Карло.

"Изпитвам силна обич към племенника си, но ако губи от някого, то нека да бъде от Оже-Алиасим. Не спирам да бъда чичо на Рафаел, само че сега ще се концентрирам върху съвместните занимания с Феликс и се надявам някога той да стане номер едно в света. Не бих работил с някого, който не е уважителен и няма ценности.

В това отношение имах голям късмет с Рафа и сега очаквам абсолютно същото от Алиасим. Той е младеж с качества да бъде сред най-добрите в идните години, ала ни предстои много работа" - призна Тони Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал се завръща в Тура, за да работи с Феликс Оже-Алиасим! Калоян Соколов
Теми:  
любопитно | рафаел надал | тони надал | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook