Тони Надал: Стоичков е по-добър на футбол отколкото на голф, с Григор са велики

от в 19:06 на 18.01.2019
Георги Христов

Тони Надал пристигна в България в петък и предстои да даде открита тренировка за стотици български деца в зала „София” в Борисовата градина.

Той коментира и някои любопитни теми. "Много се радвам да съм тук в София, за първи път съм в Бългаиия. Имате двама велики спортисти - Христо Стоичков и Григор Димитров. Христо е играл дълги години с моя брат. С него играхме голф преди две години, но той е много по-добър във футбола," пошегува се легендарният тенис треньор.

Испанецът коментира и тенис теми. "Знаете, че съм дългогодишен треньор на Рафаел Надал. Когато започнахме да го тренираме, той бе на 3 години и това което искахме е да стане един успешен професионалист с всекидневна работа. В началото си мислех, че най-добрите играчи в света са по-специални от другите, но през годините осъзнах, че най-добрите просто работят най-здраво всеки ден и дават всичко от себе си, имайки желанието и мотивацията да се развиват.

"Доказахме, че едно обикновено момче, работейки здраво, може да достигне до върха на световния тенис. Винаги се опитвайте да правите нещата по лесния начин в спорта. Има много начини да опростяваме нещата.

Когато един играч има добродетели и има ден нещата се случват много по-лесно. Проблемът в днешно време е, че децата много бързо се изнервят и отказват, когато нещата не вървят. Опитайте се да промените това и да се стремите да ви е забавно".

В събота след 10,00 часа големият тенис наставник, под чието ръководство племенникът му Рафаел Надал печели 16 титли от „Големия шлем“ , ще се срещне с някои от най-големите таланти на българския тенис.

След това той ще открие специален кът за снимки пред централния вход на „Арена Армеец“, където от 3 до 10 февруари ще се проведе турнирът от сериите АТР 250 Sofia Open 2019. Там Тони Надал ще даде и своите съвети към част от най-обещаващите българчета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тони Надал: Стоичков е по-добър на футбол отколкото на голф, с Григор са велики Георги Христов
Теми:  
голф | григор димитров | зала софия | тенис | тенис бг | тенис турнир в софия | тони надал | христо стоичков

Коментари





Следвайте ни в Facebook