Топ поставената е аут: 20-годишна китайка разгроми световната №8 в Абу Даби

от в 16:22 на 10.02.2023
Мартин Петков

Дария Касаткина беше една от тенисистките, които прогресираха най-значително в представянето и ранкинга си през миналия сезон, след като рускинята съумя да пробие и да се установи в челната десетка на класацията на WTA. На старта на 2023-та световната номер 8 достигна финал на подготвителната надпревара в Аделаида, преди да допусне разочароващо поражение на старта на Откритото първенство на Австралия и макар през вчерашния ден Касаткина да се завърна на победния път при участието си в Абу Даби, то тя днес отново беше крайно неубедителна на корта и отстъпи на Кинуен Женг. Младата китайка се наложи над топ поставената на турнира в Близкия Изток с крайното 6:1 6:2, дошло след час и 18 минути игра, с което продължава към полуфиналната фаза на състезанието и ще срещне победителката от руското дерби между Вероника Кудерметова и Людмила Самсонова.

Още в самото начало на двубоя сервисът на по-високоранкираната тенисистка, който несъмнено се явява като най-слабото качество в играта ѝ, нагледно не функционираше на нужното равнище и световната номер 29 с лекота предугаждаше пласирането на отиграванията на съперничката си, при което излезе напред с два пробива аванс. Впоследствие проблемите за рускинята придобиха съвсем различни размери, след като тя беше напът да инкасира "геврек", но спаси сетбол, за да се разпише в резултата, преди броени минути по-късно Женг да направи първата крачка по пътя към победата.

Стартът на втората част беше идентичен с този на откриващата, което до голяма степен биваше повлияно от безупречните действия на китайката, която доминираше в хода на размените от дъното на корта и без време за губене, си осигури преднина от два пробива. Оттам насетне крайният изход на срещата беше видимо предрешен, предвид случващото се на корта, като Женг направи необходимото и отпусна само два гейма на топ поставената в турнира, преди да я елиминира, узаконявайки триумфа си в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставената е аут: 20-годишна китайка разгроми световната №8 в Абу Даби Мартин Петков
Теми:  
wta | абу даби | дария касаткина | кинуен женг

Коментари





Следвайте ни в Facebook