Топ поставената Швьонтек срази Рибакина, очаква Сакари на 1/2-финала

от в 19:44 на 24.09.2021
Тея Кръстева

Поставената под номер 1 на турнира от категория WTA 500, провеждащ се в Острава, Чехия - Ига Швьонтек, се класира за полуфиналната фаза, след като победи в последователни сетове представителката на Казахстан и поставена под номер 7 - Елена Рибакина, със 7:6(5) 6:2. В спор за място на финала 20-годишната полякиня ще се изправи срещу Мария Сакари, която по-рано днес сложи край на приказката на получилата уайлд кард Тереза Мартинцова, като по този начин се класира за своя шести полуфинал през 2021-а.

Швьонтек бе тази, която нанесе първия сериозен удар в двубоя, реализирайки ранен пробив за 3:1. Отговорът на Рибакина не закъсня, тъй като казахстанката набързо успя да възвърне паритета за 3:3. Оттам насетне и двете тенисистки поддържаха високо ниво на игра, което логично доведе до заключителен тайбрек. И там интригата се запази до самия край, само че при 6:5, когато полякинята се добмра до първия си сет бол, на помощ й се притече нейният сервис и по този начин Швьонтек прибави първата част в своя актив.

Веднъж набрала скорост, Ига нямаше спирачки и съвсем скоро се бе откъснала с фамозното 5:1 във втория сет. Въпреки че допусна единият брейк да й бъде върнат, Швьонтек не се поколеба за миг повече и по този начин след час и 41 минути игра сломи съпротивата на 22-годишната казахстанка Елена Рибакина.

В друг четвъртфинален сблъсък гъркинята Мария Сакари се пребори срещу получилата уайлд кард Тереза Мартинцова в последователни сетове със 7:5 6:3, осигурявайки си място на полуфиналите на надпреварата в Чехия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставената Швьонтек срази Рибакина, очаква Сакари на 1/2-финала Тея Кръстева
Теми:  
ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook