Топ поставената в Берлин е аут: Световната №13 повали Сабаленка и е 1/4-финалистка!

от в 17:50 на 22.06.2023
Мартин Петков

Голямата фаворитка за титлата на WTA 500 турнира в Берлин е аут. Топ поставената в схемата Арина Сабаленка не успя да продължи победния си ход в германската столица и преклони глава срещу Вероника Кудерметова във втория кръг на надпреварата, след като не съумя да предложи нужната битка на световната номер 13, която затвърди силната си форма в сезона на трева и надделя в последователни сетове - 6:2 7:6(2). С успеха си рускинята продължава напред към четвъртфиналната фаза в състезанието, където ѝ предстои да срещне сънародничката си Екатерина Александрова, от която ще търси реванш за поражението си във финала в Хертогенбош през миналата седмица.

Началото на двубоя се превърна в пълен фарс за беларуската, която в случаите на вкаран първи сервис трупаше сериозно количество дивиденти, ала наложеше ли ѝ се да играе на второто си подаване, то неизменно ставаше лесна плячка за Кудерметова и тя оползотвори шансовете си, за да поведе на бърза ръка с два пробива аванс. Оттам насетне непоставената тенисистка се концентрира върху собствените си геймове, в които бе напълно безупречна и необезпокоявано откри сметката си в сблъсъка.

Силната игра на рускинята беше пренесена и във втората част, когато тя доминираше при по-дългите разигравания и световната номер две нямаше никакви аргументи срещу представянето на противничката си, като предаде сервиса си в актива ѝ. Впоследствие Сабаленка най-после намери известен ритъм в ударите си и комбинациите ѝ все по-често завършваха успешно, като тя в осмия гейм съумя да навакса изоставането си в резултата, поради което четвърт част по-късно станахме свидетели на тайбрек, ала в него ясно се видя разликата в класите през днешния ден и Кудерметова отпусна едва две точки на топ поставената, преди да официализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставената в Берлин е аут: Световната №13 повали Сабаленка и е 1/4-финалистка! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | берлин | вероника кудерметова

Коментари





Следвайте ни в Facebook