Топ турнири през 2016 са се провели без допинг тестове

от в 16:07 на 22.12.2016
Мария Петрова

По време на няколко водещи АТР турнира през 2016-а не са били взимани допинг проби, разкри "Таймс". Един от тях е "Мастърс 1000" в Шанхай при мъжете. Именно там шампионът получава най-голям чек извън състезанията от Големия шлем - 1,04 милиона долара.

Въпросните надпревари осигуряват максимално добри условия, включително и съблекални за допинг ченгетата, но често не биват използвани. Според източник на изданието по време на един от най-големите турнири тези помещения изобщо не са влезли в употреба.

Също така от "Таймс" са разговаряли със състезател в топ 50, който е признал че по време на целия сезон е бил тестван "около осем пъти", независимо че е участвал в общо 20 състезания и 65 мача в тях.

Преди година самият Роджър Федерер заяви, че ръководството на АТР трябва "да направи повече" в борбата с допинга. Подобно мнение застъпи и световният №1 Анди Мъри.

Годишният бюджет на анти-допинговата програма на АТР е около 4 милиона долара и е задължително да провежда проверки по време на всяко едно състезание.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ турнири през 2016 са се провели без допинг тестове Мария Петрова
Теми:  
допинг

Коментари





Следвайте ни в Facebook