Надал поиска допинг тестовете му да станат публични

от в 20:10 на 26.04.2016
Теодор Кафеджиев

Рафаел Надал изпрати специално писмо до президента на Международната тенис федерация. Чрез него той пожела резултатите му от кръвни тестове да станат публични. Така испанецът има намерение да изчисти името си от обвинения, че е взимал допинг след последните коментари по темата на бившия френски министър Розелин Башело.

"Не мога повече да позволя да се говори свободно по темата без доказателства," обяви 14-кратният шампион в турнири от Големия шлем.

В същото време Рафа потвърди, че ще съди Башело за нейните коментари как е приемал стимуланти.

"Знам колко пъти съм бил тестван по време и извън състезания. Моля, направете тази информация публична. Нека пълната история с моите допинг тестове бъде открита. Нека оттук нататък винаги, когато съм тестван и има готови резултати, те също да стават обществено достояние," пише Надал.

От ITF потвърдиха получаването на писмото на Надал. Те побързаха да подкрепят неговата теза - "Г-н Надал никога не е давал положителна допинг проба", се казва в официалното съобщение на организацията.

В момента света на тениса и спорта като цяло очаква решението на ITF по случая с Мария Шарапова, която даде положителна проба през януари на Откритото първенство на Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал поиска допинг тестовете му да станат публични Теодор Кафеджиев
Теми:  
допинг | рафаел надал | розелин башело

Коментари





Следвайте ни в Facebook