Tопалова загуби сет, но се класира за полуфинал в Кайро!

от в 19:00 на 07.05.2021
Владислав Риждов

Гергана Топалова се класира за полуфинал на надпреварата от сериите фючърс в Кайро, след като победи в оспорван мач поставената под номер седем в схемата Жибек Куламбаева - 6:2 4:6 7:5.

Българката бе убедителна в първата част, справяйки се и със двете възможности за пробив, до които достигна нейната съперничка. От друга страна, Топалова реализира два брейка, които се оказаха достатъчни тя да вземе частта в своя полза и да поведе в общия резултат.

Втория сет вървеше равностойно, но при 3:2 в своя полза Кулумбаева успя да измъкне сервис гейма на Топалова и поведе с 4:2. Впоследствие, когато сервираше за спечелването на втората част, казахстанката допусна обрат в гейма си и Топалова върна пробива пасив за 4:5. За съжаление обаче нашето момиче не можа да възстанови паритета и така сета отиде в полза на нейната съперничка.

Решителната част започна по-добре за поставената под номер 3 Топалова, която направи двоен брейк и бързо дръпна в резултата с 4:1. Казахстанката не се предаде и моментално си върна единия пробив, а при 5:4 в полза на нашето момиче, Кулумбаева спаси два мачбола и възстанови паритета. След търпелива игра, още в последвалия сервис гейм Топалова открадна сервиса на съперничката си, а след това нямаше проблеми на собствено подаване да затвори срещата.

В спор за място на финала нашето момиче ще срещне световната номер 976 Барбора Палицова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Tопалова загуби сет, но се класира за полуфинал в Кайро! Владислав Риждов
Теми:  
гергана топалова | тенис турнир в кайро | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook