Тотална доминация: Сакари отпусна едва 3 гейма на бивша шампионка от Уимбълдън

от в 21:40 на 14.03.2022
Диана Андреева

Петра Квитова е далеч от върховата си форма, но категорично днешната й загуба е една от най-тежките през последните месеци. Чехкинята не успя дори за момент да се противопостави на Мария Сакари и след точно 65 минути игра и резултат 6:3 6:0 напусна турнира в Индиън Уелс. Световната номер шест продължи уверено към осминафиналната фаза, а там очаква Дария Савил или Елизе Мертенс. 

Откриващият сет бе равностоен и лишен от интрига. Началните геймове бяха абсолютно доминирани от сервиращите, които без никакви колебания печелеха подаванията си и именно на това се дължеше запазването на паритета в резултата до 3:3. Изведнъж Сакари пречупи съпротивата на съперничката си, осигурявайки си правото да сервира за успех в частта. Квитова бе на път да заличи пасива си, но пропиля две точки за брейк и позволи на фаворитката в срещата да се доближи до място в следващия кръг. 

Най-добрата гръцка състезателка имаше пълния контрол още от началото на последвалия сет. Играта на Квитова претърпя тотален разпад и бившата световна номер две изобщо не успяваше да се противопостави на вдъхновената си опонентка, която нито за момент не позволи да загуби концентрация и след едва 25 минути "върза геврек" на левичарката, който гарантира мястото й в осминафиналите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тотална доминация: Сакари отпусна едва 3 гейма на бивша шампионка от Уимбълдън Диана Андреева
Теми:  
wta | мария сакари | петра квитова | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook