"Това е черешката на тортата": Бивша №1 атакува Циципас след антифеминистки коментар

от в 16:17 на 03.12.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас често използва социалните мрежи, за да сподели някои свои философски размисли или да изрази мнението си по конкретен въпрос. През последните дни той отново се превърна в център на вниманието в Twitter, след като се изказа по темата за модерния феминизъм. Гъркът отговори на публикация на популярния блогър Иман Гаджи, според когото феминизмът се е изродил през вековете и е достигнал до съвременната си фаза, която учи жените да мразят мъжете. 

Последваха множество реакции към изказаната позиция от Гаджи, като сред тях бе и тази на Циципас, който подкрепи мнението му, заявявайки следното: "По мое мнение всички са и трябва да бъдат равни. Без значение от потеклото, пола, религията, етноса и расата си. Модерният феминизъм се отклони от равенството между половете и се превърна в култ, който се стреми да омаловажи мъжете. Как може тома да бъде смятано за честно?".

Бившата австралийска тенисистка Рене Стъбс, носителка на 4 титли от Шлема на двойки, се присъедини към вълната от негативни коментари по адрес на Циципас, обвинявайки го, че не разбира проблемите, с които жените са принудени да се сблъскват ежедневно. "Извинявай?! Как би могъл да знаеш през какво преминаваме жените всеки ден? Искаш ли да разговаряш с жена от Иран в момента? Човече, ти често пишеш налудничави коментари в Twitter, но този е черешката на тортата! Разбираш ли колко дискриминирани продължават да бъдат жените и днес?", гласеше отговорът на бившата №1 в световната ранглиста при тандемите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Това е черешката на тортата": Бивша №1 атакува Циципас след антифеминистки коментар Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | интервю | любопитно | рене стъбс | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook