"Това е наша политика": Моресмо обясни защо Тийм и Халеп не са получили "уайлд кард" за Ролан Гарос

от в 14:15 на 21.05.2024
Елеонора Александрова

Макар и мачовете от основната схема в Ролан Гарос да не са започнали все още, "мейджър" турнирът във френската столица вече предизвика сериозни поводи за полемики. В яблъка на раздора се превърнаха раздадените покани за основната схема от Френската тенис федерация, която пренебрегна големи шампиони от ранга на Доминик Тийм, Диего Шварцман, Симона Халеп, Ема Радукану и Каролине Вожняцки, като последните две даже не участват в пресявките.

По тази тема, или по-конкретно върху случая с Доминик Тийм, говори легендарната френска тенисистка и понастоящем директорка на Ролан Гарос - Амели Моресмо:

"Ние поставихме акцента си върху французите. В исторически план за турнира Ролан Гарос това се е случвало много често. Имало е няколко изключения, но като цяло винаги сме действали в услуга на френските тенисисти и тенисистки, както и на младите ни таланти. При случая с Доминик ни беше ниастина сложно да му кажем: „Ти ще играеш в. квалификациите, имайки предвид колко много е постигнал в Париж, но това е наша политика и не правим изключения".

Освен за двукратния финалист от Ролан Гарос, бившата номер 1 сподели и причината, поради която бе взето решението Халеп да не получи "уайлд кард":

 "В един момент трябваше да решим. И го направихме. Тези решения също бяха много трудни, но ги взехме с помощта на президента на френската тенис федерация, Жил Моретен. Опитваме се да не поглеждаме назад, тъй като разочарованието на  част от хората е неизбежно.

За случая с Халеп, която стана шампион на Ролан Гарос през 2018-та., отстраняването й за допинг, макар и намалено от 4 години на 9 месеца, очевидно натежа на везната. Ако Симона беше освободена от обжалването й пред спортния съд, може би щяхме да вземем друго решение. Днес тя не беше освободена. Предпочитахме да заложим на нови имена,  отколкото на Симона, особено вземайки под внимание всичко случило се."

Източник: Eurosport


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Това е наша политика": Моресмо обясни защо Тийм и Халеп не са получили "уайлд кард" за Ролан Гарос Елеонора Александрова
Теми:  
амели моресмо | интервюта | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook