"Това, което наблюдавам, е лудост": Тенис легенди са изумени от постижението на Надал

от в 12:43 на 06.06.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Рафаел Надал за пореден път пренаписа историята на тениса, триумфирайки на Откритото първенство на Франция за рекорден 14-и път. На финала той надделя с лекота над Каспър Рууд и отново доказа, че Ролан Гарос е неговото кралство. Триумфът му предизвика възхищение от мнозина бивши и настоящи тенисисти, които използваха социалните мрежи, за да изразят удивлението си от постигнатото от Матадора.

"Поздравления, Рафаел Надал - 14 корони на Ролан Гарос и 22 "мейджър" титли. Безупречно представяне днес слага края на две изтощителни седмици. Надявам се да си вземеш заслужена почивка сега. На половината път си към "календарен шлем", написа Род Лейвър, който до ден днешен си остава единственият играч в Откритата ера на тениса, който може да се похвали със спечелването на четирите турнира от Шлема в една календарна година.

Друга легендарна състезателка, чието име носи тенис комплексът на US Open - Били Джийн Кинг, също изрази възхищението си към испанеца: "Краля на клея го направи отново! Поздравления за Рафа за неговия 14-и трофей от Ролан Гарос и общо 22-ри от Шлема!". Мартина Навратилова пък заяви, че е останала безмълвна след снощния триумф.

Шесткратната шампионка от Големия шлем Рене Стъбс, с която си партнираше нашата Магдалена Малеева в турнира на легендите в Париж, също бе изключително впечатлена от подвига на Рафа и написа следното: "Рафаел Надал е наистина най-великият състезател и шампион, който някога съм виждала. 22 титли от Шлема! 14, 14 трофея от Ролан Гарос! Просто не мога да повярвам какво наблюдавам! Това е лудост! И той го прави с толкова много класа... Какъв модел за подражание само!".

Стефанос Циципас бе от многото активни тенисисти, които не пропуснаха да отдадат заслуженото на Матадора: "Поздравления за изключителното ти постижение, Рафа! Това просто показва, че упоритата работа, страстта и девизът "никога не се отказвай" са способни да те отведат далеч. Ти вложи своето време, сърце и душа в това, което в комбинация с твоето постоянство допринесе за №14". 

Освен от свои колеги Рафа получи поздравления и от любимия си футболен отбор Реал Мадрид, които една седмица по-рано спечелиха Шампионска лига за 14-и път. "Поздравления за този исторически подвиг, Рафа! Велик мадридист и почетен член на клуба - най-добрият тенисист за всички времена. Това е чест за нас. Поздравления за 22-рата ти титла от Шлема и 14-а на Ролан Гарос. Без съмнение 14 е магическо число през 2022 г."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Това, което наблюдавам, е лудост": Тенис легенди са изумени от постижението на Надал Мирела Николова
Теми:  
atp | били джийн кинг | любопитно | мартина навратилова | рафаел надал | род лейвър | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook