Това ли е краят? Нова контузия накара Монфис да се откаже след само 6 изиграни гейма в Маями

от в 04:48 на 23.03.2023
Мартин Петков

Дългоочакваното завръщане на 36-годишния Гаел Монфис в Тура стана факт на Мастърса в Индиън Уелс, където ветеранът поднови игра след близо 7 месеца извън кортовете. Положението за някогашния номер 6 обаче далеч не се оказа толкова розово, след като той загуби от Джордан Томпсън и в желанието си да е в игра все по-често, се включи на Чаланджъра във Финикс, но преклони глава още в откриващия си мач.

Днес пък французинът трябваше да излезе на корта в Маями, за да даде старт на кампанията си на втория Мастърс турнир за сезона, но физическото му състояние за пореден път го предаде и той преустанови участието си в мача след 6 изиграни гейма срещу сънародника си Уго Юмбер - 3:3 и отказване. По този начин младият тенисист продължава към втория етап в състезанието и ще срещне Миомир Кецманович, докато бъдещето в спорта за "Ла Монф", който през миналия октомври стана баща, изглежда крайно несигурно.

Двубоят стартира с високоскоростни размени от основната линия, при които видимо по-опитният тенисист имаше превес, след като успяваше значително по-добре да пласира своите отигравания и скоропостижно се поздрави с пробив в актива си. Отговорът на световния номер 78 обаче не закъсня и той осъществи мигновен рибрейк, след който възстанови паритета, но за огромно съжаление на всички ни, Монфис се отказа преждевременно, взимайки решение да не рискува със състоянието на китката си, която видимо му създаваше сериозен дискомфорт. С това си оттегляне от срещата бившият номер 6 изравнява рекорда за най-много загуби на ниво АТР след отказване, като вече има 24 такива случаи в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Това ли е краят? Нова контузия накара Монфис да се откаже след само 6 изиграни гейма в Маями Мартин Петков
Теми:  
atp | гаел монфис | маями | отказване | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook