"Това не е късмет": Бруксби отказа да се извини на Фонини след намеса на мрежата (видео)

от в 16:47 на 09.01.2023
Калоян Соколов

Фабио Фонини никога не е бил сред играчите, които са си държали езика зад зъбите и редовно сме виждали как влиза в пряк конфликт със съдията на стола, както и някои от своите съперници. Именно темпераментната същност на италианеца винаги е била голямата пречка за него по пътя към спечелването на големите трофеи, въпреки че някогашният номер девет категорично е един от най-технически надарените играчи в ATP Тура.

Понякога обаче твърде малко е било в състояние да изкара Фонини извън нерви, а изглежда 35-годишният състезател няма намерение да се променя тепърва и днес станахме свидетели на пореден словесен сблъсък с негово участие. Ветеранът излеждаше в отлична форма по време на откриващия си двубои за сезона, имайки преднина от пробив в решителния сет срещу младока Дженсън Бруксби.

За съжаление на бившия шампион в Монте Карло, то мрежата се намеси решително в полза на амеиканеца, който реализира рибрейк и впоследствие избра да не вдигне ръка в знак на извинение, както повеляват неписаните правила в спорта.

Това сериозно вбеси Фабио, чиято реакция беше незабавна и той изнесе лекция по тенис етикет на своя колега в почивката между геймовете, но изглежда съзнанието му се затормози твърде много с въпросната случка и оттам насетне Бруксби загуби само още един гейм до края на срещата, класирайки се за осминафиналната фаза в Окланд, в която ще премери сили с третия поставен Диего Шварцман.

След мача пък щастливият победител беше върнат от медиите към спорната ситуация, като 48-ият в света не се поколеба да сподели, че има различна философия по отношение на намесата на филето в полза на някой от играчите на корта:

"Истината е, че имахме малко спречкване, което е нещо нормално в разгара на битката, когато емоциите са във връхната си точка. Той ми каза, че трябва да му се извиня, тъй като реализирах пробив с помощта на филето, но аз съм научен, че подобни точки не се дължат на късмет и му отвърнах точно това" - сподели една от големите надежди на американския тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Това не е късмет": Бруксби отказа да се извини на Фонини след намеса на мрежата (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | дженсън бруксби | любопитно | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook