Този път без ексцесии: Руне показа далеч по-спокойно лице на корта и потегли успешно в Мюнхен!

от в 17:55 на 18.04.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне отнесе много негативи с участието на на Мастърса в Монте Карло. Датчанинът бръкна дълбоко в торбата със стари тенис трикове и се опита по всякакъв начин да разбие ритъма на Григор Димитров и Яник Синер. Този подход определено накара първата ни ракета и италианеца да се чувства некомфортно в мачовете си срещу него, но световният номер две все пак намери сили да отстрани влезлия в ролята на провокатор играч, който беше изпратен от трибуните с бурни освирквания.

Изглежда скандинавецът си е взел урок или по-скоро нямаше особен дразнител насреща, изправяйки се срещу Даниел Елахи Галан във втория кръг на ATP 250 надпреварата в Мюнхен. Вторият поставен демонстрира едно далеч по-спокойно лице на корта и се наложи над световния номер 93 с убедителното 6:4 6:2, като можем на четвъртфиналите да видим повторение на финала от Sofia Open 2022, ако Марк-Андреа Хюслер преодолее дълговата на Яник Ханфман.

Най-интересното в срещата беше, че я прекъсната още след две точки поради снеговалеж, а защитаващият шампион осъществи пробив веднага със завръщането си на корта и го задържа до приключването на откриващия сет.

Датчанинът отново осъществи брейк на старта на втората част, пласирайки страхотен минаваш удар от бекхенд по правата в движение. Условията за игра ставаха все по-лоши с напредването на времето и световният номер 12 побърза да изпревари дъжда, като съумя да удвои аванса си и скоро вече можеше да се поздрави с крайната победа, а утре потенциално би могъл да се реваншира на Хюслер за поражението, което му беше нанесено от швейцареца в спора за трофея в нашата столица отпреди две години.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път без ексцесии: Руне показа далеч по-спокойно лице на корта и потегли успешно в Мюнхен! Калоян Соколов
Теми:  
atp | мюнхен | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook