Този път без проблеми: Циципас неутрализира с лекота Мастърс шампион и е 1/8-финалист в Рим

от в 15:35 на 13.05.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас откри клей сезона си по безапелационен начин, след като триумфира с титлата в Монте Карло, а впоследствие достигна и до финала в Барселона. Миналата седмица обаче донесе сериозно разачарование на гърка, който в Мадрид беше надигран на старта от квалификанта Тиаго Монтейро, а това беше напът да се случи и в Рим, но световният номер 8 демонстрира характер и осъществи обрат на един от най-опасните непоставени тенисисти в основната схема, а именно Ян-Ленард Щруф.

Днес пък Циципас надгради над това свое представяне и нямаше проблеми да се справи със съпротивата на някогашния представител на топ 10 - Камерън Нори - 6:2 7:6(1) за час и 33 минути игра. Така 6-ият поставен изравни баланса в преките си двубои срещу британеца, който вече е 2:2 и в осминафиналите ще има шанс да играе с един от най-удобните си съперници, защото ще се сблъсъка с Алекс Де Минор, срещу когото е спечелил общо 10 от 11-те мача помежду им.

Стартът беше фантастичен за Циципас, който тормозеше съперника си с много разнообразна игра и често го оставяше на място с перфектно изпълнени къси топки. Фаворитът изцяло диктуваше събитията на корта, а бившият шампион в Индиън Уелс нямаше никакъв отговор срещу агресивната игра на финалиста от 2022-ра, който влезе в серия от 4 поредни гейма, за да поведе с 4:1 и скоро първият сет беше в историята.

Втората част започна напълно идемтично и изглеждаше сякаш балканецът много бързо ще довърши започнатото, след като проби още първото подаване на британеца. Бившият номер 8 обаче демонстрира характерната си психологическа устойчивост и продължи да се бори, дочаквайки спад в действията на своя съперник, за да обърне нещата до 3:2 в своя полза. Оттам насетне сервиращите изцяло доминираха на корта и се стигна до тайбрек, където някогашният номер 3 спечели първите пет разигравания и малко по-късно сложи точка на спора в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път без проблеми: Циципас неутрализира с лекота Мастърс шампион и е 1/8-финалист в Рим Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook