Този път младостта надделя: Безпогрешен Медведев сломи надеждите на Мъри в Маями!

от в 19:36 на 26.03.2022
Мирела Николова

Сблъсъкът в Маями между бившите водачи в световната ранглиста Даниил Медведев и Анди Мъри се очакваше с огромен интерес още след като бе изтеглен жребият за надпреварата. Двамата определено оправдаха високите очаквания, като срещата се превърна във фестивал на продължителните разигравания от дъното на корта, но в крайна сметка световният №2 не позволи да се стигне до изненада и възползвайки се максимално добре от своите шансове, успя да достигне до крайната победа, подпечатвайки я с резултат 6:4 6:2. В битка за място на осминафиналите шампионът от US Open ще се изправи срещу победителя измежду Кристиан Гарин и Педро Мартинес.

Британецът навлезе в двубоя уверено, като се стремеше да движи опонента си по цялата ширина на корта и да предизвиква неточности от негова страна. Той също така не пропускаше възможност да ускори към бекхенд половината на противника си, откъдето да получи удобна топка за завършване на разиграването в своя полза. Броят на дългите размени на удари растеше с всяка изминала секунда, като в по-голямата си част те протичаха под доминацията на Медведев, който умело изтласкваше опонента зад основната линия и не след дълго съумя да реализира първия пробив за 2:1. Веднъж сдобил се с инициативата в резултата, топ поставеният не позволи нито момент на колебание до края на сета и запазвайки високата си успеваемост след вкаран първи начален удар, съхрани преднината си, за да запише откриващия сет срещу своето име.

Втората част продължи да ни предлага изключително висококачествен тенис с дълги надлъгвания от основната линия, в които често можехме да видим Мъри да подсича топката от бекхенд, което обаче не успяваше по никакъв начин да разстрои ритъма на Медведев. Финалистът от Аустрелиън Оупън бе пределно концентриран и изключително прецизен при изпълнението на всеки един свой удар, което му позволяваше да диктува разиграванията. В петия гейм той започна да навлиза в корта при посрещане, с което постави под допълнително напрежение опонента си, и не след дълго пробивът бе факт - 3:2. Именно тук бе поставено началото на серия от 4 поредни гейма в сметката на руснака, който продължи да бъде по-инициативният от двамата, което го изведе и до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път младостта надделя: Безпогрешен Медведев сломи надеждите на Мъри в Маями! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | даниил медведев | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook