Този път официално: Класиране за полуфинал в Полша и дебют в топ 100 за Вики Томова!

от в 15:51 на 05.08.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова години наред е в подножието на първата стотица и винаги съвсем малко я е разделяло от осъществяването на нейната най-голяма цел, а именно дебют в тази елитна група. През миналия месец българката се класира за полуфиналите на WTA 125 надпреварата в Бощад и виртуално за пръв път в кариерата си попадна в топ 100, но само няколко часа по-късно беше изместена и в крайна сметка зае 101-вото място при новото обновление на ранглистата.

Това обаче по никакъв начин не повлия на първата ни ракета, която продължи със силните си изяви и днес намери място в полуфиналите на турнира от категория W 100 в полския град Гроджиск Мазовски. Българката не остави шансове на местната представителка Катаржина Кава, надигравайки я с 6:3 6:1 и по този начин със сигурност ще бъде сред 100-те най-добри тенисистки от понеделник, изравнявайки се по точки със световната номер 99 и полуфиналистка от Уимбълдън - Татяна Мария.

Срещата започна със сериозно надмощие на нашето момиче, което проби в самото начало и бързо си осигури аванс от 3:0. Томова дори имаше възможност да реализира втори пореден брейк, само че седмата поставена се измъкна от трудното положение и се разписа в резултата. Оттам насетне софиянката беше напълно безупречна на собствено подаване и съвсем скоро вече имаше преднина в отделните части.

Вторият сет стартира по абсолютно същия начин, ала този път Кава нямаше сили даже да окаже някаква по-сериозна съпротива и спечели само още един гейм до края на срещата, а така Вики си осигури сблъсък за място във финала с една измежду Виктория Кузмова и водачката в схемата Магда Линет.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път официално: Класиране за полуфинал в Полша и дебют в топ 100 за Вики Томова! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | топ 100

Коментари





Следвайте ни в Facebook