Този път приказката бе кратка: Пиронкова допусна тежко поражение на старта в Ню Йорк

от в 04:33 на 31.08.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова направи завръщането си в професионалния тенис на Откритото първенство на САЩ през миналия сезон, когато смая всички с невероятния си рейд до четвъртфиналите на надпреварата. Сега обаче първата ни ракета не можа да повтори това си постижение и напусна турнира още на старта, след като бе категорично надиграна от Дария Касаткина - 2:6 1:6. Така Цвети ще регресира серизоно в световната ранглиста, защото ще загуби цели 420 точки и вече няма да може да попада в основната схема на абсолютно всички състезания под егидата на WTA.

Срещата стартира с размяна на по един пробив, а впоследствие пловдивчанката измъкна над 10-минутен гейм, за да поведе с 2:1. Рускинята обаче изведнъж просто спря да греши и принуждаваше непрекъснато нашата сънародничка да прави допълнителни удари, като офанзивата на родната ни представителка не издържаше и видяхме огромен брой грешки от наглед печеливши позиции, които на практика подариха откриващия сет на Касаткина.

Серията на световната номер 27 продължи и във втората част, където фаворитката реализира ранен пробив, само че Пиронкова най-после задържа ответното си подаване и на пръв поглед запази интригата в двубоя жива. Оттам насетне началният удар на Цвети просто изобщо не функционираше, докато нейната съперничка се възползваше по перфектен начин от колебанията на нашето момиче и съвсем скоро се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път приказката бе кратка: Пиронкова допусна тежко поражение на старта в Ню Йорк Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | бгтенис | дария касаткина | Обзори | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook