"Традициите са отживелица": Тиафо подкрепи говоренето и движението по време на игра

от в 14:31 на 24.03.2023
Калоян Соколов

Франсис Тиафо определено не е типичният тенисист и трудно може да бъде поставен в рамки. Американецът има други разбирания за играта и непременно се опитва да превръща двубоите си в атракция, като разчупва наложения стереотип за по-скоро сдържано поведение на корта. Миналогодишният полуфиналист от US Open не крие, че съвременните правила на тениса не са по негов вкус и иска да види повече от баскетболната култура да навлиза в ATP Тура:

"Винаги ще продължавам да се състезавам също толкова здраво, но задължително с усмивка на лице. Опитвам се да въвличам публиката във всеки свой мач, защото така правя зрителите щастливи и допринасям за шоуто. Всеки спорт е нищо без своите фенове, така че считам за наш дълг да им предоставим подобаващо забавление, защото те са работили здраво, за да дойдат да ни гледат и да го получат. Смятам, че хората трябва да имат право да се движат и да си говорят по време на игра. Представете си например да отидете на баскетболен мач и да не обелите нито дума.

Смятам, че много от традициите в тениса са отживелица и Уимбълдън определено може да ни спести някои от изискванията си, за да успеем да привлечем нови млади привърженици на спорта. Искам навсякъде да усещам същото като на "Артър Аш" във вечерната сесия. Тогава всички зрители са пияни до козирката и атмосферата е наелектризираща. Няма по-добър тенис град от Ню Йорк" - завършва изказването на световния номер 14.

Източник: Forbes

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Традициите са отживелица": Тиафо подкрепи говоренето и движението по време на игра Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook