Традициите са, за да се спазват: Щруф обу ледерхозен, а Рууд скочи с дрехите в басейна (видео)

от в 14:48 на 22.04.2024
Калоян Соколов

Суетността определено може да бъде порок, а тя изчезва напълно, когато човек е щастлив се чувства добре със себе си. Това доказва година след година ATP 250 надпреварата в Мюнхен, която задължава шампиона да се обуе с трационните за шампиона кожени къси панталони - ледерхозен. Въпросното облекло е традиционно от векове насам за региона на Бавария и южен Тирол, като е сред задължителните атрибути за посетителите на най-големия бирен фестивал в света, а именно Октоберфест.

Любопитна история е, че дори самият крал Лудвиг III се е разхождал, носейки ледерхозен по време на своите ваканции в Алпите и така е искал да стимулира запазването на традициите, които продължават да са все така живи и 150 години по-късно. Организаторите в Мюнхен вчера за поредна година "построиха" импровизирана съблекалня на корта, като няколко души държаха две кърпи, за да дадат нужното спокойствие на Ян-Ленард Щруф да се преобуе и да се почувства като истински баварец.

33-годишният германец нямаше нищо против това да нахлузи екстравагантните панталонки, след като точно беше спечелил дебютната си ATP титла, надигравайки Тейлър Фриц в два сета, а всичко това се случи пред погледа на една от звездите на световния футбол и легенда на Байерн Мюнхен - Томас Мюлер, който е Световен шампион с Германия от 2014-та година.

Шоуто в Барселона също беше на ниво, като Каспър Рууд отпразнува най-голямата титла в кариерата си със стил. Норвежецът скочи с дрехите в басейна на "Кралския клуб" в столицата на Каталуния, а заедно с него бяха всички деца, които подаваха топките в хода на седмицата. Рууд беше като едно същинско цунами от началото до края на турнира, което помиташе всеки един от съперниците си по пътя към трофея и определено имаше нужда да "разбие" събраната инерция чрез този скок, а видимо световният номер 5 се наслаждаваше на момента и се забавляваше искрено в компанията на децата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Традициите са, за да се спазват: Щруф обу ледерхозен, а Рууд скочи с дрехите в басейна (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | каспър рууд | любопино | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook