Травалия постигна петсетова победа над Нишикори и си осигури среща с Надал

от в 20:04 на 30.09.2020
Диана Андреева

След трудната петсетова победа срещу Дан Еванс, днес силите на Кей Нишикори не достигнаха и след близо четири часа прекарани на корта, той се предаде пред световния номер 74 - Стефанос Травалия. Италианецът показа по-здрава психика и макар и трудно, след 6:4 2:6 7:6(7) 4:6 6:2 той се класира за третия кръг на Ролан Гарос. 

В следващия си мач 28-годишният тенисист ще срещне световния номер две и носител на 12 титли от надпреварата - Рафаел Надал. Това ще бъде първи двубой между двамата, като Травалия ще трябва доста да се потруди, тъй като Надал за момента показва доста убедителна игра. 

12-кратния шампион на ATP се бори до последно, като той показа стабилна игра на сервис, както и разнообразни отигравания от дъното на корта, но нерешителността му във важните моменти се оказа ключово за изхода на мача. Това беше първо участие на японеца в турнир от Големия шлем от US Open 2019, където достигна до 1/16-тин финалите преди да отстъпи на Алекс де Минор в четири сета. 

Двамата тенисисти играха много равностойно по време на цялата среща, но в почти всеки аспект Травалия надделяваше с малко, като това включва й непредизвиканите грешки, които италианецът допусна - 50. Двубоят бе изпълнен със спадове в играта и на двамата, което доведе мача в пети сет. 

В решаващата част Травалия видимо доминнираше. Световният номер 74 излезна с брейк аванс още при първата си възможност, като по-късно проби и втори път за 5:1. Сервирайки за мача, Стефанос се поддаде на напрежението, допускайки да загуби подаването си, но успя набързо да се съвземе и да за трети път в сета спечели сервис гейма на опонента си  така сложи край на двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Травалия постигна петсетова победа над Нишикори и си осигури среща с Надал Диана Андреева
Теми:  
кей нишикори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook