Травма попречи на Мико Кузманов на полуфиналите в Пловдив

от в 15:48 на 08.06.2019
Калоян Пламенов

Националът на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна на полуфиналите на турнира по тенис от сериите "Фючърс" на ITF на червени кортове в Пловдив с награден фонд от 15 хиляда долара.

Водачът в схемата Кузманов загуби от поставения под номер 4 Бастиан Мая (Чили) с 6:2, 4:6, 2:0 и отказване на българина заради травма след почти два часа игра.

Пловдивчанинът започна уверено и след серия от четири поредни гейма стигна до успеха в първия сет. Кузманов, обаче, получи физически проблем в средата на втората част. Той допусна пробив за 3:4, а при 4:5 поиска медицински таймаут, след което Мая затвори втория сет при собствен сервис.

Въпреки проблемите, българинът реализира пробив в началото на трета част и поведе с 2:0, но в следващия трети гейм при 30:40 се отказа, след като допусна три двойни грешки.

На финала утре Мая ще срещне шведа Джонатеан Мрида, който елиминира в другия полуфинал номер 2 Баптист Крепат (Франция) с 3:6, 7:6(5), 6:0.

Българите Александър Донски и Симон Антъни Иванов загубиха на финала на двойки.

Донски и Иванов претърпяха драматично поражение от поставените под номер 4 руснаци Александър Игошин и Евгений Тюрнев 1:6, 7:6(9), 5-10. Българите започнаха колебливо и загубиха първите пет гейма, след което и сета. Във втората част играта беше равностойна, като при 5:4 представителите на домакините стигнаха до три поредни сетбола, но не се възползваха.

Руснаците стигнаха до обрат и при 6:5 сервираха за мача, но също допуснаха пробив, с което се стигна до тайбрек. В него Донев и Иванов показаха по-здрави нерви и изравниха след 11:9 точки. В решаващия шампионския тайбрек Игошин и Тюрнев все пак взеха своето и триумфираха след 10:5.

Така българите не успяха да спечелят първа титла от турнирите на ITF.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Травма попречи на Мико Кузманов на полуфиналите в Пловдив Калоян Пламенов
Теми:  
димитър кузманов | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook