Треньорът на Джумхур: Мразя управата на Ролан Гарос; Нямаше да се отнесат така, ако ставаше дума за Надал

от в 17:43 на 23.09.2020
Калоян Соколов

Огромен скандал се разрази преди началото на квалификациите в Париж, тъй като Дамир Джумхур и още шест тенисисти бяха принудени да напуснат турнира предварително поради положителни тестове за коронавирус. Босненецът всъщност бе спрян от участие заради наставникът му Петър Попович, който се оказа заразен. Треньорът обаче твърди, че става дума за фалшиво заболяване, защото вече е прекарал вируса и положителната му проба се дължи на наличието на антитела в кръвта му. Организаторите не приеха тези обстоятелства и принудиха Джумхур и Попович да напуснат надпреварата без да им се даде възможност за повторен тест. Балканското дуо вече заведе съдебни действия срещу ръководителите на надпреварата, а ето какво сподели и самият хърватски специалист:

"Всичко се случи за секунди. Въобще нямаше момент на обсъждане. Веднага бяхме изгонени. Най-лошото е, че от цялата ситуация пострада и Дамир. Не ни беше даден шанс да се борим за справедливост. Това е една ужасна грешка и съжалявам горчиво за случилото се. Убеден съм, че ако ставаше въпрос за Надал, то подходът към него щеше да бъде съвсем различен".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Джумхур: Мразя управата на Ролан Гарос; Нямаше да се отнесат така, ако ставаше дума за Надал Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook