Треньорът на Медведев: Добавихме нужната огнева мощ, за да може Даниил да бъде конкурентен

от в 11:35 на 13.09.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев спря световния номер едно Новак Джокович от постигането на исторически рекорд, а именно спечелването и на четирите турнира от Големия шлем през един и същи сезон. Руснакът си извоюва първи мейджър трофей през тази вечер и с това се превърна в новия крал на Ню Йорк. Но какво изведе Медведев до този успех? Каква е била стратегията му? На тези въпроси отговори треньорът на московчанина - Жил Сервара, в интервю, а ето какъв точно бе разговорът между Сервара и журналист:

Въпрос: Каква беше стратегията ви във вчерашния мач? Как мислехте, че може Медведев да победи Джокович, имайки се предвид какво се случи в последния финал помежду им? Върху какво наблегнахте по време на подготовката и къде бяхте планирали да го атакувате?

Сервара: Нека започнем от там, че Даниил далеч нямаше тази огнева мощ в Австралия, именно която го изведе до победата вчера. Това е едно от ключовите неща в играта на всеки състезател, който се опитва да победи тенисист като Новак.

Предчувствахме, че Даниил ще може да се състезава на наистина високо ниво. Освен това бяхме предварително изготвили куп стратегии, основно свързани с дълбочината на отигрванията и придвижването по корта. Не вярвам, че Медведев направи чудеса на корта. Той просто показа добър тенис и не позволи на своя противник да се адаптира към темпото. За да победиш Джокович е нужно да дадеш всичко от себе си, както и да бъдеш наистина качествен състезател и вчера Даниил показа именно това.

Медведев знаеше какво точно трябва да прави. Бяхме се подготвили за няколко различни ситуации, а основното ни предимство бе сервисът. Даниил наистина печелеше началния си удар с лекота и това го изведе до трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Медведев: Добавихме нужната огнева мощ, за да може Даниил да бъде конкурентен Диана Андреева
Теми:  
us open | даниил медведев | жил сервара | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook