Треньорът на Медведев: За щастие, Даниил отказа да играе така, както го посъветвах

от в 13:07 на 17.09.2021
Мирела Николова

Даниил Медведев определено е сред най-постоянните играчи през последните няколко години в Тура, като през това време той значително разви играта си, за да достигнем до най-значимия момент в кариерата му дотук, а именно триумфа на Откритото първенство на САЩ. Една голяма разлика, която се забеляза в представянето на руснака още по време на Мастърса в Синсинати, бе тази, че той посрещаше далеч зад основната линия, което му носеше огромни дивиденти дори срещу тенисистите, разполагащи с чутовни сервиси.

В свое скорошно интервю наставникът на световния №2 - Жил Сервара, с когото работят съвместно от втората половина на 2017-а година, разкри любопитни подробности около зараждането на идеята за включването на тази тактика в играта на неговия подопечен.

"Това беше част от спонтанните му хрумвания. Погледнат отстрани, този подход изглежда абсурден. В началото дори аз бях шокиран и му казах: "Невъзможно е да спечелиш, като стоиш толкова назад, отваряш твърде много ъгли". Опитах се да го накарам да се върне по-близо до основната линия, но той отказа. Той почувства, че когато се приближава до линията, нещата просто не се случват по начина, по който той би желал.

Радвам се, че успях да разбера доводите му и да се поставя на негово място, а не да развалям нещо, което му носи отлични резултати. Статистиката също го потвърждава", добави Сервара.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Медведев: За щастие, Даниил отказа да играе така, както го посъветвах Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | жил сервара | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook