Треньорът на Музети: Руне е класическият "господин Кретен", той е арогантен и злобен

от в 15:28 на 28.06.2023
Калоян Соколов

Холгер Руне определено има проблем с това да контролира своите емоции на тенис корта и често се е случвало гневните му реакции да засягат съдиите на стола и дори неговите колеги. Макар да е отскоро в ATP Тура, то младокът набързо заформи вражда с Каспър Рууд и Стан Вавринка, като швейцарецът предупреди световния номер шест, че след време ще съжалява за имиджа, който в момента си създава.

Изглежда обаче, че скандинавецът не се интересува особено от общественото мнение и на турнира в Куинс се забърка в нов скандал на корта. Този път от другата страна на мрежата беше друг от най-ярките представители на следващото поколение, а именно Лоренцо Музети и изглежда, че шампионът от Мастърса в Париж съумя да си създаде още един тенис враг.

Напрежението на корта тогава се засили от това, че Музети заби смач в тялото на Руне, след който последва незабавно извинение от страна на италианеца, само че това видимо не го оневини в очите на втория поставен. В крайна сметка срещата беше спечелена от по-високоранкирания играч, който впоследствие заяви, че въпросната ситуация е запалила огъня вътре в него и е щастлив, защото той е на полуфиналите, докато неговият съперник се прибира у дома.

Тези думи явно бързо са достигнали до лагера на световния номер 15 и неговият треньор Симоне Тартарини не се поколеба да се присъедини към дългия списък от имена, които са отправяли публични критики към Руне:

"Руне е класическият "господин Кретен". Губеше с 1:4 в първия сет и нарочно взе медицински таймаут, за да накара Лоренцо да изгуби своята концентрация. Разбира се, то Музети също има вина и трябва да се научи как да се справя в подобни моменти, но това не променя мнението ми за датчанина. Той е изключително арогантен и злобен. Видяхте как се държа с Лоренцо през целия мач, след като беше улучен абсолютно неволно и веднага получи извинение. Разочарован съм, защото двамата с Лоренцо се познават от деца и заедно направиха прехода от юношеския към мъжкия тенис, но сега наистина разбираме какво всъщност представлява това момче като човек и играч" - завършва гневната тирада на специалиста.

Източник: Sportskeeda

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Музети: Руне е класическият "господин Кретен", той е арогантен и злобен Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо музети | любопитно | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook