Треньорът на Синер: Той игра фантастично срещу Григор, но тепърва ще става още по-добър

от в 15:49 на 04.04.2024
Калоян Соколов

 Дарън Кейхил е доказал неколкократно, че знае как да изведе даден състезател до върха в световната ранглиста и изглежда готов да приложи наученото от богатия си опит за пореден път. Австралиецът направи своя сънародник Лейтън Хюит най-младия водач в световната ранглиста през 2001-ва, а впоследствие стори същото и с Андре Агааси, който пък беше най-възрастния играч стъпвал на най-горното стъпало в ATP класацията към онзи момент.

Това ясно показваше, че Кейхил е способен да работи с всякакъв тенис материал и да извлече най-доброто от собствените си състезатели, което накара Яник Синер да се обърне към него през миналото лято и скоро специалистът се присъедини към щаба на младока, в който беше още и италианския специалист Симоне Ваноци. Новото дуо се напасна по перфектен начин от самото начало и заслужено беше наградено с отличието "треньор на годината", което за пръв път беше поделено между двама души.

През тази година изявите на Синер са още по-забележителни и напълно закономерно той е загубил само един мач от началото на 2024-та, като изглежда неизбежно в близко бъдеще да се превърне в поредния играч, който стига до върха в световната ранглиста под опеката на австралиеца, а самият наставник на шампиона от Аустрелиън Оупън е на мнението, че южнотиролецът не е приключил развитието си и му предстои да повишава още повече равнището си на корта:

"Яник в момента използва наличните си качества по най-добрия възможен начин и не мога да отрека това. Той играе невероятно, като демонстрира фантастично ниво във финала срещу Григор в Маями, но тепърва може и ще става по-добър. Може би някои хора забравят, че Яник е все още на само 22 години и тепърва ще придобива повече сила, скорост и най-вече тенис интелект. Всичко това е естествен процес и тези качества ще прогресират постепенно у него. 

Работихме много сериозно по неговия сервис, преминаването от защита в атака и неговия бекхенд слайс, с който да миксира играта си. Можем да преминем през ударите на всеки един тенисист и винаги ще намери малка вратичка за подобрение, която трябва да бъде използвана. Това важи и за най-добрите в света, които не трябва да разчитат на факта, че са в добра серия от победи, защото нещата бързо могат да се променят.

Поколението на Синер имаше привилегията да проследи пътя на Голямата тройка и как те не спираха да развиват играта си през годините, абстрахирайки се от своите успехи и напреднала тенис възраст. Точно този пример трябва да вземе Яник и той много добре знае, че сериозната работа тепърва започва. Вярвам в неговия бъдещ напредък, но също така трябва да оценим колко добре се справя в момента и какъв висококачествен тенис показва" - споделя една от фигурите с най-големи заслуги за бурния прогрес на италианеца в последната повече от година.

Източник: Tennis 365

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Синер: Той игра фантастично срещу Григор, но тепърва ще става още по-добър Калоян Соколов
Теми:  
atp | дарън кейхил | интервюта | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook