Трета поредна загуба: Кошмарът на Григор от Мелбърн изхвърли Вавринка в Букурещ

от в 17:47 на 16.04.2024
Елеонора Александрова

Началото на 2024-та година определено е период, който Стан Вавринка няма да запомнил с добро. В последните си девет мача той записа едва две победи. Бившият номер 3 претърпя поредното си поражение, в турнира в Букурещ от намиращия се във възходяща форма Нуно Боржеш. Португалецът, който елиминира Григор Димитров в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, се наложи над именития си опонент с 3:6, 7:5, 6:2 и така в следващия кръг ще срещне Корентен Муте.

Първият сет започна положително и от двете страни, като опасност за пробив в първите пет гейма липсваше. Дебютната възможност дойде при 3:2, когато швейцарецът започна да налага високо темпото на игра и заслужено съумя да пробие началния удар на опонента си. Този момент се оказа ключов за развитието на сета. В следващите минути опитът на Вавринка му помогна да покаже най-доброто от себе си и успявайки да запази преднината си, той затвори успешно откриващата част в своя полза.

Втората част бе изключително динамична, като и двамата тенисисти ни предложиха висококачествен тенис и много драма. Още в третия гейм трикратният "мейджър" шампион имаше два брейкпойнта пред себе си, ала Боржеш показа значително по-вдъхновена игра и успя да удържи на атаката на швейцареца. Това накара португалеца да атакува здраво сервиса на Вавринка и при 3:3 той бе този, който имаше първа възможност за пробив от началото на мача.

Хладнокръвието на швейцареца, съчетано с немалкото грешки на световния номер 55 в този момент обаче отложи реализирането на брейк. Ситуацията от 2:1 се повтори и в деветия гейм, където бившият номер 3 отново имаше два шанс да пробие подаването на по-младия си противник, само че отново волята на първата ракета на Португалия не позволи това да се случи. В крайна сметка Боржеш успя да поеме контрола в сета и точно когато изглеждаше, че двамата ще играят тайбрек, той осъществи решителен пробив и вкара мача в решителен сет,

Третата част започна с много качествен тенис от страна на играчите, а Боржеш за пореден път съумя да спаси брейкпойнт пред бившия номер 3 още в първия гейм. Сякаш този момент се оказа повратен за развитието на срещата, понеже с всеки изминал момент играта на португалеца ставаше все по-доминантна над уморения Вавринка. Всичко това доведе до два поредни пробива в актива на световния номер 55 и той успя да надделее над бившия шампион от Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трета поредна загуба: Кошмарът на Григор от Мелбърн изхвърли Вавринка в Букурещ Елеонора Александрова
Теми:  
atp | букурещ | нуно боржеш | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook