Трети пореден обрат над местен представител и финал за Рубльов в Марсилия!

от в 17:52 на 19.02.2022
Калоян Соколов

Андрей Рубльов се въвлече в поредна драма срещу местен представител на турнира в Марсилия, но отново запази най-доброто от себе си за края на срещата и намери място във финала. Руснакът откри седмицата с обрат срещу Ришар Гаске, а вчера изоставаше с пробив в третия срещу Лука Пуй, като и в двата случая разочарова френската публика. Днес пък положението беше абсолютно идентично, защото световният номер седем надделя над Бенжамен Бонзи в оспорвана битка, завършила с 6:3 4:6 6:3 в негова полза, и така ще се изправи срещу един измежду Феликс Оже-Алиасим и квалификанта Роман Сафиулин.

Руснакът започна в характерното си високо темпо, докато Бонзи подхождаше прекалено пасивно и това осигури множество лесни завършващи позиции за Рубльов, от които той се въползва и поведе с ранен пробив. Третият поставен обаче допусна известен спад в своята концентрация, което позволи на местния любимец да изравни резултата, ала радостта му не продължи дълго и скоро сетът отиде в актива на по-високоранкирания играч.

69-ият в света показа съвсем нов подход във втората част, където атакуваше редовно с ретурите си и лишаваше от нужното време за подготовка своя опонент. Тази тактика сработи напълно според желанията на французина, тъй като станахме свидетели на значително по-висок брой грешки от другата страна на мрежата и общият резултат беше изравнен.

Рубльов показа, че няма никакво намерение да отстъпва и на бърза ръка се откъсна с 3:0 гейма напред в решителния сет. Оттам насетне двамата състезатели сервираха безупречно, а шансовете пред посрещачите на практика отсъстваха, а това напълно устройваше фаворизирания тенисист, чиито нерви издържаха до последно и руснакът закономерно продължи към сблъсъка за трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трети пореден обрат над местен представител и финал за Рубльов в Марсилия! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | бенжамен бонзи | марсилия | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook