Третият път бе на късмет: Синер обезличи Де Минор и вдигна първа Мастърс титла в Торонто!

от в 00:24 на 14.08.2023
Мирела Николова

Яник Синер е новият шампион на турнира от сериите Мастърс 1000 в Торонто. Италианецът завоюва своя първи трофей в надпревара от подобна категория, след като във финалния сблъсък наложи волята си над световния №18 Алекс де Минор, поздравявайки се с крайното 6:4 6:1 след само 90 минути престой на корта. До този момент Синер имаше два загубени финала на Мастърс турнири, а с днешния си триумф той вдигна своята втора титла за годината и общо осма в кариерата.

От самото начало на мача италианецът бе тенисистът, който задаваше темпото на игра и водеше срещата. Посредством острите си и дълбокопласирани плоски удари той успя на два пъти да вземе пробив аванс, но и при двата случая не успя да консолидира преднината си след поредица от непредизвикани грешки. Въпреки това той продължи да бъде по-офанзивният от двамата и да наказва твърде пасивната игра на австралиеца, който единствено държеше топката в игра. Така Синер достигна до нов пробив на нула в десетия гейм, с който официализира успеха си в откриващата част.

Статуквото на корта не се промени и във втория сет, където южнотиролецът запази преимуществото си и продължи да надиграва опонента си във всеки един аспект. Де Минор така и не успяваше да намери начин да се противопостави на световния №8 и съвсем скоро Синер вече имаше предимство от пробив и 4:1. С напредването на двубоя австралиецът изглеждаше все по-безпомощен срещу перфектно играещия си съперник, заради което се стигна до втори брейк в актива на италианеца. Оттам насетне връщане назад за Де Минор не съществуваше и след точно час и половина игра Синер можеше да вдигне триумфално ръце, спечелвайки дебютен трофей от сериите Мастърс 1000.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Третият път бе на късмет: Синер обезличи Де Минор и вдигна първа Мастърс титла в Торонто! Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | Обзори | торонто | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook