"Третият сет трябва да се играе до 12 точки": Реформата, която предложи Азаренка

от в 18:02 на 16.08.2023
Мирела Николова

През последната седмица една от най-широко дискутираните теми е свързана с продължителността на мачовете, след като Елена Рибакина бе принудена да играе до 3 часа през нощта в Торонто, а следващият ѝ двубой бе планиран да се изиграе още на следващия ден. Самата тя отправи остри критики към ръководството на WTA, споделяйки как не е имала необходимото време за възстановяване и това е довело до контузии. Казахстанската тенисистка бе подкрепена от Ига Швьонтек, а днес и бившата №1 Виктория Азаренка изрази мнение, че подобно нещо не бива да се допуска и предложи да бъдат направени сериозни реформи.

"Мачовете от вечерната сесия трябва да започват по-рано, например от 18:00 часа и от 20:30. Също така е хубаво на повече кортове да има вечерни двубои. Разбирам, че няма да е добре за турнира нощните сесии да бъдат премахнати изцяло, но трябва да имаме и резервен вариант, като например даден сблъсък да се премести на друг корт, за да не приключи твърде късно. Вярвам, че това ще бъде от помощ за гладкото протичане на срещите и програмата няма всяка седмица да е тема за обсъждане. 

Честно казано, не знам как ще бъде прието подобно предложение, но смятам, че ще бъде добре двубоите да бъдат по-кратки. Мисля, че това няма да повлияе на качеството на даден турнир. Да, има традиции, но според мен това е промяна, която няма да обезличи тениса или пък да намали интереса към него. Например една възможна реформа е третият сет да се играе до 12 точки", коментира бившата водачка в световната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Третият сет трябва да се играе до 12 точки": Реформата, която предложи Азаренка Мирела Николова
Теми:  
wta | виктория азаренка | елена рибакина | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook