Тревен мастърклас: Квитова не отпусна нито сет на бивша номер едно и продължи напред в Берлин

от в 17:37 на 19.06.2023
Калоян Соколов

Петра Квитова откри победоносно сезона си на трева. Чехкинята нагледно показа защо е двукратна шампионка на Уимбълдън, след като надигра своята сънародничка Каролина Плишкова с 6:3 6:4 на старта на WTA 500 състезанието в Берлин. Припомняме ви, че Квитова до голяма степен изненадващо триумфира с титлата в Маями преди два месеца и половина, което беше първи трофей от подобен ранг за нея през последните пет години, но впоследствие получи контузия в областта на десния крак и не беше печелила мач оттогава насам. Днес обаче 33-годишната състезателка изглеждаше отново в топ форма и не остави никакви шансове на бившата номер едно, за да си осигури място на 1/8-финалите, където ще премери сили с една измежду Надя Подороска и Ребека Масарова. 

Седмата поставена първа трябваше да отразява точка за пробив, но се справи с тази нелека задача и и малко по-късно разполагаше с аванс от 3:1. Плишкова обаче нямаше намерение да отстъпва толкова лесно и можеше ясно да видим колко добре работят нейните плоски удари върху тревата, като съвсем скоро имахме паритет в резултата. За съжаление, то някогашната водачка в световната ранглиста бързо след това се върна към играта, която я беше докарала до незавидната серия от три последователни загуби и Квитова спечели всички останали геймове до края на откриващия сет.

Втората част започна много уверено за непоставената тенисистка, която трупаше директни точки от сервис със завидна лекота, ала отново имаше проблеми със своето постоянство и в крайна сметка инкасира брейк в петия гейм, а оттам насетне левичарката държеше здраво инициативата в ръцете си и заслужено достигна до спечелването на срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тревен мастърклас: Квитова не отпусна нито сет на бивша номер едно и продължи напред в Берлин Калоян Соколов
Теми:  
wta | берлин | каролина плишкова | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook