Трикратна шампионка от Големия шлем: Гоф ще играе финал на "мейджър" през 2021

от в 14:48 на 15.01.2021
Диана Андреева

16-годишна тийнейджърска сензация, Коко Гаф се представя изключително добре на турнирити от Големия шлем. Младата американка беше само на 14 години, когато за пръв път изигра мач на подобна надпревара и записа победа в квалификационните кръгове на US Open. Оттогава Гоф е често под прожекторите в WTA тура. През 2019 Коко изненада всички, като достигна до четвъртия кръг на Уимбълдън.

С началото на сезона експертите започнаха да изразяват мнението си по отношение на играчите, които ще записват успехи през тази година, като американската легенда и 3-кратна шампионка от Големия шлем Линдзи Дейвънпорт се изказа ласкаво за талантливата тийнейджърка:

„Мисля, че тя би се справила добре на Ролан Гарос, тъй като е бивша шампионка при девойките там. Смятам, че може да достигне до четвъртфиналити там, а това ще я тласне към финала на US Open. "

Тя обаче направи още едно интересно твърдение, заявявайки, че публиката ще играе решаваща роля в развитието на младата състезателка: 

„Много ще зависи от феновете, които наистина и помогнаха миналата година. Така че искам да вметна, че ако има публика на US Open, това ще бъде нейният турнир. "

В предишния сезон Гоф достигна до четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия . По време на турнира тя победи Винъс Уилямс за втори път в кариерата си след Уимбълдън 2019, като дори надви защитаващата шампионка Наоми Осака.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трикратна шампионка от Големия шлем: Гоф ще играе финал на "мейджър" през 2021 Диана Андреева
Теми:  
wta | кори гоф | линдзи дейвънпорт

Коментари





Следвайте ни в Facebook