Триумф на младостта над опита: Алкарас бе безкомпромисен срещу Чилич и е в 1/8-финалите

от в 23:08 на 28.03.2022
Диана Андреева

Карлос Алкарас изигра нов образцов двубой и се класира към осминафиналите на АТР 1000 надпреварата в Маями. Испанецът превъзхождаше съперника си в големи периоди от мача и заслужено се поздрави с успеха, дошъл след точно един час и 34 минути и крайното 6:4 6:4, а в битка за място сред най-добрите осем той предстои да премери сили с третия поставен Стефанос Циципас или Алекс де Минор. 

Чилич мигновено се опита да вземе преднина в резултата с пробив още в началните минути, но испанецът предотврати този сценарий чрез няколко отлично проведени разигравания от основната линия и напълно пое контрола върху събитията на корта. Младокът отмъкна подаването на именития си съперник за 2:1 и нито за миг не загуби концентрация, докато световният номер 23 стоеше прекалено пасивен и закономерно успехът на тийнейджъра в откриващата част стана факт - 6:4. 

Хърватинът повиши равнището си в начало на втория сет, като на два пъти достигаше до резултат 30:30 при противноковото подаване, но 14-ият поставен неизменно преодоляваше трудностите и връщаше нещата в изходна позиция. В заключителните минути инициативната на корта бе отново в ръцете на фаворита Алкарас, който с феноменален бекхенд по правата успя да пробие и без да отстъпва нито точка повече, извоюва победата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Триумф на младостта над опита: Алкарас бе безкомпромисен срещу Чилич и е в 1/8-финалите Диана Андреева
Теми:  
atp | карлос алкарас | марин чилич | мастърс маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook