Трогателен жест: Надал сбъдна мечтата на своя 95-годишна фенка с Алцхаймер!

от в 08:59 на 09.05.2021
Мирела Николова

Да бъдеш добър Човек, е в пъти по-съществено от това да бъдеш велик шампион, а Рафаел Надал е същинското доказателство за това. Въпреки многобройните си успехи и завоювани трофеи през своята забележителна кариера, Рафа никога не е оставал безразличен към останалите, независимо дали е спечелил, или загубил. Това бе потвърдено и през днешния ден, когато, макар да допусна двусетово поражение от Александър Зверев в Мадрид, носителят на 20 титли от Шлема отдели време след двубоя да се срещне с Мануела Наваро Естебан - 95-годишна жена, страдаща от болестта на Алцхаймер.

Нейният внук - Карлос Каризоза, публикува в Туитър послание, отправено специално към Матадора, а ето какво гласеше то:

"Рафа, днес баба ми, която е на 95 години, ще сбъдне мечтата си да гледа твой мач на живо. Тя има начален стадий на болестта на Алцхаймер и ми сподели, че преди да забрави какво е тенис и какво означаваш за нея, тя иска да те види на живо. Надявам се да се насладиш на този ден също толкова, колкото и аз."

Съобщение получи голям отзвук в социалните мрежи, след като редица известни журналисти помогнаха за разпространението му. Веднага след четвъртфиналния си сблъсък Надал зарадва своята фенка с лична среща. Испанецът дори се извини на почитателката си, че не е успял да я зарадва с победа, но въпреки развоя на мача Мануела без съмнение беше най-щастливата жена на планетата в тези мигове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трогателен жест: Надал сбъдна мечтата на своя 95-годишна фенка с Алцхаймер! Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook