Труден старт, но отличен финал: Синер не позволи изненада срещу световния №70 в Монреал

от в 00:48 на 11.08.2022
Мирела Николова

Яник Синер достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън, отстъпвайки на Новак Джокович в пет сета, а впоследствие продължи с добрите си изяви и на турнира на клей в Умаг, където завоюва трофея. Италианецът успя да пренесе отличната си игра и на твърдите кортове в Монреал и макар да изпита известни проблеми срещу световния №70 Адриан Манарино, той съумя да реализира обрат и да се класира за третия етап след 3:6 6:4 6:2, като в спор за място на четвъртфиналите му предстои сблъсък с Пабло Кареньо Буста, който по пътя си дотук елиминира Матео Беретини и Холгер Руне.

В дебютната част преимуществото бе изцяло на страната на французина, тъй като неточностите от ракетата на младока валяха една след друга и за 34-годишния тенисист бе достатъчно само да връща топката в игра, дочаквайки неминуема грешка. Манарино набързо си изгради аванс от пробив и 3:0, който впоследствие безпроблемно поддържаше благодарение на стабилността си от основната линия, а след втори брейк в самия край поведе в отделните части.

Във втория сет нямаше никаква следа от досегашните колебания на световния №12, който взимаше топката рано след отскока и вдигаше неимоверно темпото на игра. Синер успя да постави под напрежение противника си в деветия гейм, когато след серия от пропуски на 37-ия в света италианецът реализира пробив, оказал се решаващ за изиграването на трети сет.

В заключителната част италианецът продължи да властва на корта с агресивния си стил и Манарино изглеждаше напълно безпомощен срещу връхлитащата го мощ от отсрещната страна. Той инкасира пробив още на старта на сета, след което съперникът му не му позволи да навакса пасива си, като не след дълго седмият поставен проби за втори път и си подсигури крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Труден старт, но отличен финал: Синер не позволи изненада срещу световния №70 в Монреал Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан манарино | монреал | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook