Труден старт, но съвършен финал: Томова откри участието си в Анже с обрат и "геврек"

от в 16:04 на 06.12.2022
Мирела Николова

Тазгодишният тенис сезон вече приключи, но въпреки това продължават да се провеждат надпревари от по-ниска категория, какъвто е WTA 125 турнирът в Анже, където през настоящата седмица се изявява най-добрата ни тенисистка Виктория Томова. На старта на състезанието тя се изправи срещу световната №261 Джоана Гарланд, като въпреки трудното си начало и загубата на откриващата част нашата състезателка успя да се прегрупира и да запише 10 поредни гейма на сметката си, с което да затвори срещата в своя полза след 1:6 6:3 6:0. Така българката продължава към втория етап, където я очаква сблъсък с финалистката от Ролан Гарос 2019 Маркета Вондрушова.

В откриващия сет Томова бе далеч от най-доброто си ниво и непредизвиканите грешки от нейната ракета изобилстваха, което доведе до скоропостижен успех в частта за представителката на Тайван. Във втория сет обаче софиянката стабилизира значително изявите си както на сервис, така и на ретур и въпреки че изостана с 2:3 и пробив, то оттам насетне не загуби гейм и възвърна равенството в общия резултат.

В решителната трета част първата ни ракета продължи да диктува изцяло разиграванията и без да остави никакви шансове на своята съперничка, постигна победата след час и 40 минути престой на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Труден старт, но съвършен финал: Томова откри участието си в Анже с обрат и "геврек" Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook