Цената на успеха: Аржентинец разказа стряскащ инцидент след първата си победа в Шлема

от в 18:07 на 26.05.2022
Владислав Риждов

22-годишният Камило Уго Карабели изживя една от най-добрите седмици в своята кариера до момента. Младият аржентинец успя да се класира за основната схема на Ролан Гарос при дебютното си участие на турнир от Големия Шлем, като за целта записа три безответни победи в квалификациите, в които не загуби нито сет. Добрите новини не спряха дотук, като в първия кръг в Париж южноамериканецът постигна и първия си успех в същинската част на "мейджър" надпревара.

Карабели изигра фантастичен мач срещу бившия полуфиналист от Аустрелиън Оупън Аслан Карацев и навакса на два пъти изоставане с пробив в решителния пети сет, преди да вдигне победоносно ръце. Силите на аржентинеца обаче не му стигнаха да поднесе сензацията срещу поставения под номер 9 Феликс Оже-Алиасим и той отстъпи в последователни части, а причината за това може да се крие и в неприятния инцидент, през който е преминал Карабели след мача си от първи кръг:

"Ден след мача ми с Карацев, припаднах в банята. Не помня момента, в който това се е случило, дори не знам как съм успял да изляза. Треньорът ми ме намери, докато лежах с лице към пода в стаята си с белег на ръката си и лице, цялото покрито с кръв. Мисля, че тази ситуация се случи поради големия адреналин и стреса, който преживях. Преди не съм имал опит в подобни мачове и определено стресът, през който преминах, беше голям. Говорих с моя лекар в Аржентина и той ми каза, че именно това може да е причината за инцидента. Подобно нещо му се случи още веднъж, но тогава беше поради дехидратация. Сега ще се върна в Буенос Айрес, където ще направя нужните изследвания на кръвта си" - завърши Карабели.


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Цената на успеха: Аржентинец разказа стряскащ инцидент след първата си победа в Шлема Владислав Риждов
Теми:  
камило уго карабели | любопитно | ролан гарос

Коментари

Следвайте ни в Facebook