Цената на успеха: Когато Надал отказа среща с Елизабет II и след това триумфира на Уимбълдън

от в 13:13 на 10.09.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал винаги се е отнасял изключително отговорно към своята професионална подготовка и едва ли някога е пропускал тренировъчни занимания. Това се потвърждава и от любопитна случка, датираща от Откритото първенство на Великобритания през 2010 година, когато Матадора бива поканен да се срещне с вече покойната британска кралица Елизабет Втора, но той отказва, защото трябва да тренира преди двубоя си от втори кръг срещу Робин Хаасе в същия ден.

"Знаех, че ще бъде много тежък мач, затова трябваше да тренирам и не беше възможно да се срещна с кралицата. Имам си рутина. Преди двубой е трудно, защото не знаеш кога ще се наложи да излезеш на корта, тъй като зависи от това кога ще приключи сблъсъкът преди твоя. Беше много разочароващо за мен, че не успях да се срещна с нея. Бях истински развълнуван да я видя на живо, но въпросният двубой също бе от изключителна важност за мен", разказа рекордьорът по титли от Големия шлем, който впоследствие триумфира със своя втори трофей на Уимбълдън.

Именно това бе и последната визита на кралица Елизабет Втора на кортовете на All England Club, по време на която се срещна с Роджър Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри, сестрите Уилямс, Мартина Навратилова, Били Джийн Кинг и Каролин Вожняцки на специална церемония. Нейно Величество дори изгледа на живо двубоя на Анди Мъри, но не удостои с присъствието си мача на Рафаел Надал, който бе следващ в програмата.

"Мислех, че кралицата ще остане да изгледа и моя сблъсък и ще имам шанса да се срещна с нея след мача, но не беше възможно, тъй като по всичко изглежда, че е напуснала комплекса преди това", коментира тогава Рафа.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цената на успеха: Когато Надал отказа среща с Елизабет II и след това триумфира на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | кралица елизабет | любопитно | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook