Циципас: ATP финалите са с по-голяма тежест спрямо турнирите от Големия Шлем

от в 11:58 на 09.11.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас направи неубедителен сезон спрямо своите високи стандарти, но гъркът все пак съумя да се класира за финалите на ATP в Торино, където ще премери сили с останалите седем най-добри играчи в хода на 2023-та.

Въпросният турнир носи много приятни спомени за Циципас, който завоюва титлата през 2019-та и досега това си остава най-голямото постижение в неговата кариера. Гъркът обаче явно не съжалява чак толкова много, че досега не е съумял да спечели купа от Шлема, защото заяви как именнно "Мастърс" надпреварата на 8-те най-добри е с по-голям престиж от 4-те "мейджър" турнири:

"В това състезание няма лесни мачове. Трябва да изиграеш всеки един мач като финален такъв, защото се изправяш единствено срещу тенисисти от топ 8 и няма никакво място за отпускане. Това е турнирът на най-добрите в света и един вид решаваме кой-измежду нас е най-добрият играч за сезона. Този трофей значи наистина много за мен и дори бих казал, че е с по-голяма тежест от титлата в Големия шлем, защото ATP финалите носят огромен престиж и е един страхотен актив, ако успеете да покорите и спечелите надпреварата" - сподели балканецът пред сайта на ATP.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: ATP финалите са с по-голяма тежест спрямо турнирите от Големия Шлем Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | интервюта | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook