Циципас към Алкарас: Карай го по-полека, хубаво е да споделиш титлите и с нас

от в 00:52 на 24.04.2023
Мирела Николова

Стефанос Циципас остава без трофей от категория АТР 500, след като в неделния ден отстъпи на Карлос Алкарас във финалния сблъсък на турнира в Барселона. Гръцкият тенисист бе изцяло надигран от 19-годишния представител на домакините, който се отличи с изключителна вариативност в играта си, като същевременно наниза цели 28 уинъра срещу само 8 за своя съперник. Така Циципас инкасира четвърто поражение в също толкова изиграни мача срещу младока, но въпреки болезнената загуба световният №5 отдаде заслуженото на опонента си, като подходи и с известна доза чувство за хумор.

"Карлос, карай го по-полека. Хубаво е да споделиш титлите и с нас. Шегата настрана, поздравления за 30-и път", започна гъркът, след което продължи със сериозен тон. "Имах възможността да се срещна с теб за първи път преди няколко години, когато още прохождаше. Някои от нас, които сме от по-рано в Тура, бяхме силно впечатлени от играта ти.

Поздравления за огромния растеж, който постигна през последните години и който е плод на много усилия. Няма да е пресилено, ако кажа, че се опитваме да взимаме пример от теб, въпреки че сме малко по-възрастни. Твоите постижения ни карат да се стремим към по-добро и да се усъвършенстваме", завърши Циципас, за когото това бе трети загубен финал в каталунския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас към Алкарас: Карай го по-полека, хубаво е да споделиш титлите и с нас Мирела Николова
Теми:  
atp | барселона | интервюта | карлос алкарас | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook