Циципас: Медведев е незрял; едва ли ще издържи дълго с подобен стил на игра

от в 15:09 на 28.01.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас може да бъде доволен от представянето си на Аустрелиън Оупън, като се има предвид физическото му състояние, което до последно имаше вероятност да го спре от участие в турнира. Гъркът обаче показа, че се е възстановил максимално бързо от травмата в лакътя и изигра някои отлични мачове в Мелбърн, само че днес Даниил Медведев се оказа твърде силен и световният номер четири трябваше да напусне надпреварата, а ето какво сподели на последвалата си пресконференция.

Kак оценяваш представянето си в Австралия, имайки предвид твоята контузия и краткото време, което имаше за подготовка?

- Щастлив, че имах възможността да играя пред моите гръцки и чуждестранни фенове. Мелбърн заема специално място в сърцето ми. Тук се чувствам като у дома си и вярвам, че ще мога да се представям силно в Австралия занапред и да зарадвам привържениците си, защото много обичам този турнир и желая силно да го спечеля един ден.

Какви са чувствата ти спрямо мача. Показа високо ниво, но все пак загуби?

- Всичко е наред. Загубата е нещо нормално. Аз съм човек, който винаги се бори до последната точка, но той беше по-добър от мен. Ще се опитам да взема най-доброто от преживяното, избягвайки негативната страна на нещата. Тепърва предстои дълъг сезон, в който да се подобря физически, психически, както и да надградя цялостно над играта си.

По-лесно ли е емоционално да приемеш загуба, след като си играл добре или е по-тежко да покажеш слаба игра при поражение?

- Играх значително по-добре спрямо срещата ни от миналата година. Тогава бях изключително изморен от предходния мач с Рафа и нямах достатъчно време да се възстановя. Тук се чувствах отлично от първата точка и вярвах в собствените си възможности. Тайбрекът на първия сет се оказа много важен, като вероятно трябваше да приложа различна тактика, но пък сега си научих урока. Ако бях повел в сетовете, то вероятно мачът щеше да се развие по съвсем различен начин.

Какво мислиш за ситуацията, в която той избухна. Опита се да я игнорираш или пък се зарадва, защото усети как у него има напрежение?

- Беше забавно. Аз самият гледам да не обръщам внимание на такива неща. Може би е някакъв вид тактика, но той определено не е сред най-зрелите хора на света.

Какво трябва да сториш, за да направиш следващата крачка напред в развитието си?

- Мисля, че вече я направих. Тя беше отново да започна да сервирам без болка, тъй като преди страдах при изпълнението на всеки един сервис. В момента съм много отдаден на този елемент и той се превръща във все по-голямо мое оръжие. Днес просто нямах достатъчно късмет, а Медведев покриваше невероятно корта. Това са и причините да не се чувствам особено притесненен по отношение на играта си в момента.

Каза, че Медведев е незрял, но същевременно го определяш за страхотен състезател. Как разделяляш едната от другата му същност?

- Да, той е невероятен състезател. Напомня ми на маратонец и е готов да тича с часове. Не знам дали ще е способен да издържи за дълго време с подобен стил на игра, тъй като това е имало сериозен ефект върху телата на други шампиони от Големия шлем, само че уважавам как е способен да превръща всяка една точка във физическа битка и определено си е заслужил титлата тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Медведев е незрял; едва ли ще издържи дълго с подобен стил на игра Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | интервюта | Пресконференции | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook